Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor Úr!
Érdeklődni szeretnék van e teljeskörű allergia vizsgálat önöknél?
Vegyszerre,kozmetikumra,tartósítószerre,növényekre,élelmiszerre,és állatokra?
Mert ezt mind szeretném tudni?
Köszönöm:Pulai Judit
Kedves Pulai Judit!
Az allergológiai vizsgálatok széles köre elérhető a Budai Allergiaközpontban, amelyekkel allergiát kiváltó anyagok esetében lehetőség van vizsgálatra. Ugyanakkor fontos tudni, hogy az allergia diagnózisa nem egyenlő egy vizsgálati és/vagy laborlelettel. Ráadásul allergiára emlékeztető tüneteket okozhat más probléma/betegség is, nemcsak allergia. Ezért allergia gyanú esetén mindenképpen javasolt első lépésként allergológus szakorvosi konzultációt igénybe venni. A kórelőzmény és a tünetek pontos ismeretében az allergológus célzottan javasolhat vizsgálatokat, amivel sok felesleges és időrabló vizsgálat el is kerülhető.
Tisztelettel

Dr. Réthy Lajos
Kedves Szakértő,
két doboz antibiotikum után sem múló hörghurutra medrolt kaptam 2x16 mg-ot szedtem 5 napig, majd 2 napig 16 mg-ot. Valamiért úgy értelmeztem az orvosomat, ma kontroll vizsgálaton voltam, ahol kiderült, hogy még mindig a 16mg-ot kellene szednem és kaptam leírást a fokozatos csökkentésre. Nem mertem bevallani, hogy már nem szedem :( kérdésem, kezdjem el a csökkentés adagjait vagy most már nincs értelme? Okozhat ez bármi gondot? A hörghurutom szépen javul. Köszönöm
Mivel heveny betegség miatt áll kezelés alatt, a jelenlegi kezelőorvosával kell megbeszélni, hogyan szedte eddig a gyógyszert, illetve, hogy mit javasol a továbbiakban. A kérdésére személyre szabott választ csak az összes, állapotával kapcsolatos orvosi információ ismeretében lehet adni, ezzel Kezelőorvosa rendelkezik.


Tisztelettel: Dr. Dózsa Izabella.
Kedves Dr.Garaczi Edina!
Szeretnék érdeklődni, hogy hol és hogyan lenne lehetőségem gyógyszerallergia, tartósítószer-és adalékanyag tesztet végeztetni .Február óta küszködök elég durva tünetekkel.8 éve szedek pajzsmirigy alul működésre gyógyszert.Jelenleg Syntroxint szedek 200-at,ami most csökkentettek 300-ról.A tüneteim enyhültek, de még így is kicsit több az adag,mint amire szükségem van,de januárig nem veszik kisebbre az adagom.A gyanúm az, hogy miután már több allergia,kardiológiai,belgyógyászati stb vizsgálaton túl vagyok és eredményre nem jutottam, szükségesek lennének a fent említett vizsgálatok.Magas vérnyomásra is szedek gyógyszert, ami eddig Tolura 40 volt,jelenleg Lercaton a tünetek miatt.Orvosi irataimat visszanézve gyakorlatilag, amióta a hormon tablettákat szedem(Letrox,L.Tyroxin-most már a Sytroxin), azóta vannak kardiológiai problémáim, bőrkiütések stb.Tartósítószeres dolgokat nem fogyasztok, mert nyelvzsibbadás és egyéb tüneteke jelentkeztek evés után(Ez elmúlt, mióta a Sytroxint csökkentették).Jelenleg, ami nagyon nyugtalanít, hogy van amikor evés után vesefájdalmat érzek, a pulzusom 110 körül,a vérnyomásom magasabb lesz.Egyik este bolti tartósítószeres felvágottat ettem, nem sokkal utána felment a pulzusom, a vérnyomásom, negyed óránként pisilni futkoztam és nagyon fájt a vesém.Pulzuscsökkentő hatása után (Nebivelol) már jobban voltam.Szeretnék érdeklődni, hogy Ön mit javasolna, milyen vizsgálatok lennének szükségesek, mert enni sem merek, a gyógyszerem is félve veszem be, amíg nem tudom mi a probléma oka.Total IGE 132 lett,a Nutritív 20-as és az Inhalatív 20-as panel negatív lett.Inzulinos is jó és a többi labor értékem is.Vérszegény vagyok,erre kaptam Maltofert.C reaktív protein magas(6.86) Szívesen elmennék Önhöz vizsgálatra is, ha Ön úgy látja, hogy szükséges.Köszönettel: H.V.
Tisztelt H. Viki,

Az Allergiaközpontban van lehetőség gyógyszerallergia vizsgálatra (LTT: limfocita transzformációs teszt), de külön a gyógyszerekben lévő adalékanyagokat és tartósítószereket nem tudjuk vizsgálni. Jelenleg az LTT vizsgálatban a tabletta egészét (hatóanyag+ vivőanyag+ adalékanyag) tudjuk tesztelni.

Üdvözlettel:
Dr. Garaczi Edina
bőrgyógyász, allergológus
Dr. Garaczi Edina PhD
Dr. Garaczi Edina PhD allergológus-bőrgyógyász
Tisztelt Hölgyem / Uram,
Információt szeretnék kérni, hogy csinálnak-e gyógyszerallergia vizsgálatot
Ultracain DS Forte és
Ubistesin forte
gyógyszerekre.
Sajnos több gyógyszerre vérből nem volt kimutatható allergia, de kórházi körülmények között szájon át történő bevételkor igen (Cataflan, Norofen, Algopyrin, Rubophen) - ödémás kiütéses reakciók.

A fenti két gyógyszert fogászati kezeléshez kell majd kapjam, ezért szeretném előzetsen leteszteltetni.

Kérem tájékoztassanak, mikor milyen feltételek mellet tudnám elvégeztetni a vizsgálatot.

Köszönettel,
Kardos Anna
Tisztelt S. Csilla,

A leírás alapján akut csalánkiütése kezdődött a fogászati beavatkozás után. A csalánkiütést a fogászati beavatkozás kapcsán kapott bármelyik gyógyszer vagy injekció elindíthatta. A csalánkiütés miatt minél hamarabb konzultáljon a fogorvosával és csak a szükséges gyógyszereket szedje tovább.

Üdvözlettel:
Dr. Garaczi Edina
bőrgyógyász, allergológus

Dr. Garaczi Edina PhD
Dr. Garaczi Edina PhD allergológus-bőrgyógyász
Szeretném megtudni, hogy mia teendő olyan rovarcsípéssel, ami tenyérnyi duzzanatott okoz és a csípés helyén először kipikkelyesedik és kb.6 óra múlva felhólyagosodik és kifakad. A duzzanat nagyon kemény és nagyon viszket és fáj. Már többször csípet meg valamide nem sikerült azonosítanom, ezeknek a csípéseknél a seb kb.2-2,5 hónapig nem múlik el. Készítettem képet is de azt sajnos ide nem tudom feltölteni.
Köszönöm a válaszunak
Kedves Anita,
A leírt tüneteket enyhíteni kell, felületi kezeléssel, esetleg belsőleg gyógyszerekkel.
Kérem keressen fel bőrgyógyász szakorvost, aki el tudja látni a rovarcsípést.
Üdvözlettel:
Budaházi Kata
Tiszteletem. Kérdésem az lenne hogy milyenek ezek a légzés funkció értékek. 64 éves férfi. Fvc 70,fev1 70,fev1/fvc 101,pef 82,02 sat 97.koszonom
Kedves Kitti,
Önmagában kiragadott értékek, a páciens vizsgálata nélkül, az összes körülmény ismerete nélkül értékelhetetlen.
Javasoljuk a vizsgálatot kiíró orvos felkeresését, megkérdezését, mert Ő ismeri a körülményeket.
Üdvözlettel:
Budaházi Kata
Jo napot azt szeretném kérdezni hogy a 8 honapos kisfiamon kiütés van kicsik és körülöte vörös es a füle mögöt büdös is
Tisztelt Kérdező,
Gyermekorvos felkeresését javasoljuk, aki a tünetekre gyógyszert, gyógyhatású készítményt tud felírni.
Üdvözlettel:
Budaházi Kata
Jó napot kívánok.
3 éves kislányomnál ételintolerancia vizsgálatot csináltattunk melyben kiderült értékek birtokában további vizsgálatokat szeretnénk csináltatni. Kérdésem az lenne hogy melyik szakorvoshoz tudunk fordulni ez ügyben?

Tisztelettel Neumann Zita
Tisztelt Kérdező,
Gyermek gasztroenterológus-allergológus szakorvos tud foglalkozni a gyermekkel.
Központunkban is állunk rendelkezésükre, előzetes időpont egyeztetés után.
Üdvözlettel:
Budaházi Kata
Sok-sok év előtt szedtem a Ciprobay (ciprofloxacin) antibiotikumot, és úgy rémlik, mintha akkor valami allergiás viszkető foltot okozott volna. Szedhetem-e most, azaz allergiás vagyok-e rá? Ezt szeretném sürgősen tisztázni.Van-e erre alkalmas tesztjük?
Kedves Ferenc,
Vérvételből létezik gyógyszer allergia kivizsgálás, úgynevezett LTT (limfocita transzformációs teszt)
Ezt központunkban előzetes időpont egyeztetés után el is tudjuk végezni.
Üdvözlettel:
Budaházi Kata
Kedves Doktornő!
Szeretném megkérdezni, hogy tej intolerancia esetén a hónapokig tartó diéta után, ha visszatér az ember a tejfogyasztáshoz, akkor egy idő után újra jelentkezhetnek tünetek? Ha igen, akkor egyáltalán érdemes a tejfogyasztást erőltetni?
Válaszát előre is köszönöm! Hegyi Renáta
Kedves Renáta,
Ha a diéta alatt nem voltak tünetei, felnőtt korban javasolt továbbra is a tej kihagyása az étrendből.
Ha visszaterheli a tejet, a tünetek akár újra is jelentkezhetnek.
Üdvözlettel:
Budaházi Kata

Hírek

Erre számíthat, ha nem kezeli szénanátháját

Erre számíthat, ha nem kezeli szénanátháját

Egyre hosszabbra nyúlik a pollenszezon, ezért az allergiás tünetek az év jelentős részében jelen lehetnek a pollenallergiás betegek életében. Dr. Hidvégi Edit, az Allergiaközpont gyermek- és felnőtt tüdőgyógyász, pulmonológus szakembere szerint a szénanáthát mindenképpen kezelni kell, hogy a későbbiekben elkerülhetővé váljon a súlyosabb szövődmények kialakulása.

További részletek
Milyen antihisztaminokat szedhet a várandós kismama?

Milyen antihisztaminokat szedhet a várandós kismama?

A várandósság és szoptatás idején különös gonddal kell mérlegelni, hogy milyen gyógyszereket szedhet a kismama. Nincs ez másként az antihisztamin tartalmú készítményekkel sem, amelyekre ebben az érzékeny periódusban is szükség lehet, hogy a szénanátha okozta tüneteket kontrolláljuk – mondja dr. Augusztinovicz Monika, az Allergiaközpont allergológus, fül-orr-gégész szakembere.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

SPECIALIZÁLT KÖZPONTOK