Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Szakèrtő! Kislànyom 14 hetes, tejfehèrje, tojàs ès mogyoró diètàt kell tartanom tünetei miatt mivel mèg 100 %- ban anyatejes. Vèrszegènysèg miatt vasat ès folsavat kell szednie. A maltofer vaskèszìtmèny tejszìnaromàt tartalmaz, ezt mindenkèppen le kell vàltanunk, keressük, hogy mire. A folsav laktàz monohidràtot tartalmaz, amit nem talàlok a tiltólistàn, de bizonytalan vagyok abban, hogy ezt szedheti-e. Ez utóbbi azèrt is èrdekel, mert felfàzàs miatt nekem is olyan kèszìtmènyt ìrtak fel, amely laktàz monohidràtot is tartalmaz. Ebben szeretnèk segìtsèget kèrni. Vàlaszàt előre is köszönöm!
Kedves Édesanya!Az ön által fogyasztott laktóz tartalmú készítmény biztosan nem káros a gyermek számára. A Maltofer szedésével sem volt soha probléma a gyakorlatomban tejallergiás gyermek esetében.ÜdvözlettelDr. Polgár Marianne PhDgyermekorvos-gasztrenterológus
Dr. Polgár Marianne PhD
Dr. Polgár Marianne PhD gasztroenterológus, csecsemő-gyermekgyógyász
Szép napot.A kislányom 4hónapos.Beba HA sensitive tápszert kap(anyatejet evett 2hónapos koráig).tünetek; sok trüsszőgés,nyugtalanság,széklet olajzöld szìnű és túl bűzös,sok szellentés és túl bűzös.A családban édesanyának azaz nekem volt tej allergiám 9éves koromra kinőttem.Lehet hogy a kislányomnak tejallergiaja lenne ? köszönöm
Kedves Édesanya!Valóban felmerül a tejallergia lehetősége a panaszok alapján. Keresse fel háziorvosát, hogy a gyermek más tápszert kaphasson.üdvözlettelDr. Polgár Mariannegyermekorvos-gasztroenterológus
Dr. Polgár Marianne PhD
Dr. Polgár Marianne PhD gasztroenterológus, csecsemő-gyermekgyógyász
Üdvözlöm !

Én 3 hónapos fiam problémájával fordulok Önhöz segítségért .

A probléma úgy 6 héttel ezelőtt kezdődött orrfolyással kicsi köhögéssel . Gyermekorvos látta de mivel láza nem volt C vitaminon kívül nem kellett mást szednie . Két héttel később a tünetek nem vàltoztak hanem szemtünet is csatlakozott hozzá . Ismét doktor bácsi - akkor a diagnózis kötőhártya gyulladás volt . Szemcseppet használva elmúlt viszont az orrfolyás és kissé hurutos köhögés maradt . Egy hete mindkét arccsontján ekcémás kiütés jelent meg ami viszket neki nagyon . Ismét orvos aki szerint tej allergia áll a dolog mögött és tejmentes tápszert írt amit semmilyen formában nem hajlandó meginni .

Lehet , hogy buta dolgot követtem el de gyermekemet egy lapos toll töltetű kispárnán altattam mindvégig .

A szokásos tej allergiás tünetek mint a hasmenés , hányás , puffadás rossz közérzet és sírás nem volt jelen csak kizárólag felső légúti és bőr tünetek .

Én emiatt kicsit bizonytalannak tartom a diagnózist . Történhet az , hogy a fiamnak inkább poratka allergiája van ? Már nincs a feje alatt a párna és folyamatosan figyelem , hogy múlik e a tünet . Ha nem érintkezik már az allergénnel akkor mennyi idő után enyhülnek a tünetek ?

Vagy ne gondoljam túl a dolgot és fogadjam el ,hogy a tej / tápszer/ áll a tünetek mögött és próbáljam rávenni arra a szörnyű ízű rémségre ?? Köszönöm szépen , hogy elolvasta .

Kedves Édesanya!A 3 hónapos kisgyermeke számár mindenképpen előnyős a poratka elleni küzdelem, még akkor is, ha nem kiváltója a panaszoknak.A másik opció pedig, hogy tejallergia áll a háttérben lehetséges. Határozott véleményt csak a gyermek ismeretében tudok mondaniAmi a terápiás tápszert illeti, ha nincs anyatej és a gyermek tápszerre szorul, tökéletesen megfelel a gyermek szükségleteinek, és az ízét sem úgy ítéli meg egy csecsemő, mint egy felnőtt, akinek már kialakult ízlése van.ÜdvözlettelDr. Polgár Mariannegyermekorvos-gasztroenterológus
Dr. Polgár Marianne PhD
Dr. Polgár Marianne PhD gasztroenterológus, csecsemő-gyermekgyógyász
Tisztelt Dokotornö!

Tavaly végeztetem egy fém alergia tesztet és kiderült hogy a nikkelre és a paládiumra alergiás vagyok.

Ebben az évben volt egy váll mütétem és be helyeztek kétt titán csavart és ebböl kifolyolag tele van a hátam és a válam aprob petyekel de néha nagyobak is vannak ami el viselhetetlen a számomra mert iritálja minden.

Az lenne a kérdésem hogy mivel kenjem.

Válaszát köszönöm.
Tisztelt Kérdező,

Ha allergiáról van szó, akkor antihisztamin tartalmú gyógyszer vagy krém segíthet, de ha más áll a tünet mögött, akkor ez nem a megfelelő megoldás. Meg kellene keresni a kiváltó okot.

Keressen fel bőrgyógyász-allergológus szakorvost, aki segít kideríteni a kiváltó okot.

Üdvözlettel:

Budaházi Kata
Budaházi Kata
Budaházi Kata
Jó napot kívánok!

Kisfiam 2éves és kb 1 hónapja tapasztalom, hogy véres a széklete. Nagyon nehezen és keményet kakil és 2naponta. Más tünet nincs. Szeretném tudni, hogy széklet könnyítő cseppek mennyire hatásosak?

Voltunk orvosnál, viszont nem látnak semmit. Tükrözést ajánlottak, de nem szeretném ennek kitenni a gyermekem. Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelt Kérdező,

Ilyen tünetekkel, főleg hogy nem javul, gyermekorvosát kell felkeresnie.

A székrekedés mögött több olyan probléma is lehet, melyet otthon édesanya nem fog tudni kideríteni.

A széklet könnyítő cseppek hatásossága függ attól is hogy mi a kiváltó ok.

Gyermekorvosa segíteni fog.

Üdvözlettel:

Budaházi Kata

Budaházi Kata
Budaházi Kata
T. Allergiaközpont!Emésztési és fejfájásos panaszaim hátterében részben biztosan a hisztamin-intoleranciám áll, de ugyanakkor erősen nikkelallergiás is vagyok (3/3, szabályos fekély lett a hátamon 2 nap alatt), és az allergológus azt mondta, az étkezésre is oda kell figyelnem; egy gasztroenterológus ugyanakkor úgy vélekedett, hogy ezzel "nem kell foglalkozni". Mi az igazság? A párhuzamos hisztamin-intolerancia miatt nem tudom biztosan megállapítani, hogy okoz-e panaszt az ételek nikkeltartalma, hiszen a hisztamin is ugyanolyan tüneteket produkál (próbálom kerülni ezeket az ételeket, de teljesen nem lehet kizárni őket, és a hisztaminnál nem is olyan közvetlen a reakció egy-egy ételre, mint az allergiánál). Végeztessek SNA-tesztet, vagy már pusztán a bőrteszt alapján feltételeznem kell, hogy az ételek nikkeltartalma is hozzájárul a tüneteimhez, és oda kell figyelnem a nikkelmentes étkezésre? Persze könnyű lenne azt mondani, hogy a legbiztosabb a hisztamin- ÉS nikkelmentes étkezés, de így már alig maradna valami, amit ehetek.

Köszönöm válaszát.
Tisztelt Kérdező!Az allergia diagnosztikában az allergén expozíciót követően kialakuló jellegzetes tünetek jelentik a diagnózis alapját. A tesztek csupán szenzitizációt jelentenek, amelyekkel nem jár feltétlenül tünet.A szisztémás nikkel allergia szindróma ritka jelenség, ahol a táplálékkal bevitt nikkel vált ki a betegnél szisztémás ( általános) tüneteket. A diagnózis felállításához elengedhetetlen a nikkel tartalmú élelmiszerek teljes elhagyása legalább egy, másfél hónapra, amely a tünetek megszűnését hozza magával, ha helyes a feltételezés.Üdvözlettel:Dr Balogh KatalinFül orr gégészAllergológus szakorvosBudai Allergiaközpontwww.allergiakozpont.hu
Tisztelt Allergiaközpont!

Kezeletlen pollenallergiám következnénye a nagyon csúnya torok/gégegyulladás nyirokcsomo megnagyobbodássl! Allergia gyógyszer(Lendin 20mg) lett felírva rá semmi más, viszont a szénanáthám már nincs meg csak ez a makacs torokgyulladás. Valóban el fogja mulasztani az allergia gyógyszer a gyulladást vagy esetleg érdemes más módszer után nézni?

Válaszukat előre is köszönöm!
T. Érdeklődő !A garat/ gégegyulladás közvetlenül nem függ össze az allergiás náthával. Sok oka lehet, pl. vírus, baktérium, savas reflux...

Kérdésére csak vizsgálat alapján lehet választ adni.Üdvözlettel:

dr Augusztinovicz Monika

fül-orr-gégész, allergológus

Budai Allergiaközpont
Tisztelt Allergiaközpont!Az Alex 282 és Faber 244-es tesztek leírásában szerepel a Candida albicans. Keresem azt a legkevesebb elemű vizsgálatot, ami kimutatja az allergiáimat, intoleranciáimat, illetve amennyiben esetleg candida, vagy egyéb (felsorolt) gomba nem megfelelő szintjéből fakadó problémákra is fényt derít (az eredmény alapjául szolgálhat egy megfelelő diéta kialakításához).Válaszukat előre is köszönöm!
Tisztelt Kérdező,A vizsgálatokat a szakorvos a viziten, az Ön kikérdezése után javasolja. Ebben az esetben célirányosan, a tüneteinek megfelelően kiválasztva a megfelelő vizsgálatot.Amennyiben allergiát, intoleranciát, esetleg egyéb légúti allergiát is szeretne vizsgáltatni, az különböző egyedi panelekben elérhető 30-40-46-121-244 db-os vizsgálatokban.A multiplex allergia vizsgálat a legtöbb allergént, kereszt és molekuláris allergiát, porokat és gombákat is tartalmazó vizsgálat. Ezek, amennyiben szűkített palettát szeretne elérni, csak külön-külön panelekben érhető el.

Javasoljuk szakorvos felkeresését, hogy célzottan az Ön panaszainak megfelelően legyen kivizsgálva.Üdvözlettel:

Budaházi Kata
Budaházi Kata
Budaházi Kata
jó napot

érdeklődni szeretnék.apro pont szerű kiütések jelentek meg rajtam es a páromon.ami viszket egy 10-15percig utánna már nem.de a helye ott marad.van egy 10 éves lanyunk akin nincs ilyen tünet.imkabb a labfejen es a labszaron vannak. de nekem a karomon is jott elo mar .

nem tudjuk mi lehet az ok.esetleg tudna segíteni?
Tisztelt KérdezőA pontos diagnózis felállításához mindenképpen szükséges a beteg vizsgálata. Enélkül sajnos további kezelést sem tudok javasolni.Üdvözlettel:

Dr. Garaczi Edina

bőrgyógyász, allergológus
Dr. Garaczi Edina PhD
Dr. Garaczi Edina PhD allergológus-bőrgyógyász
Üdvözlöm. Kisfiam szeme mellett és hónaljanal kiszáradásos foltok vannak. Erdélyben voltunk borgyogyasznal aki elkuldott vérvételre és kijott hogy allergia okozza. Kérdésem az lenne milyen irányban lenne érdemes elindulni. Milyen allergia tesztet kellene elvegeztetni elsőként.
Tisztelt Kérdező,További vizsgálatokat személyes megbeszélés, kikérdezés, szakorvosi vizsgálat nélkül nem tudunk javasolni, mert ilyen tüneteket okozhat több fajta dolog is, étel, pollen, por, tusfürdő, krémek, mosószer de akár öblítő is.

Javasoljuk egy allergológus gyermekorvos felkeresését.

Üdvözlettel:

Budaházi Kata

vezető asszisztens
Budaházi Kata
Budaházi Kata

Hírek

Hasmenés okai gyerekeknél

Hasmenés okai gyerekeknél

A csecsemőknél, kisgyermekeknél jelentkező hasmenés oka lehet fertőzés, de jelentkezhet akár a hozzátáplálás időszakában is, az új ételek bevezetése kapcsán. Dr. Balogh Ádám gyermekgyógyász, allergia specialista, az AllergiaKözpont orvosának segítségével a leggyakoribb kiváltó okokat vesszük sorra.

További részletek
Epicutan teszt – így zajlik a vizsgálat

Epicutan teszt – így zajlik a vizsgálat

Az alkaros bőrpróba, másnéven prick-teszt és a vérvizsgálat nem minden allergia kimutatására alkalmas. Bizonyos allergiák csak az epicutan teszttel vizsgálhatók. Arról, hogy pontosan melyek ezek, és hogyan zajlik az epicutan teszt, dr. Moric Krisztina fül-orr-gégész, allergológus, az AllergiaKözpont főorvosa számolt be részletesen.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA