Rendelés típusa:
A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán szereztem dietetikus diplomámat, majd Németországban, Kassel és Fulda egyetemein végeztem mester szakos tanulmányaimat élelmiszeripari területen.
Célom, hogy pácienseimmel megismertessem a tudatos táplálkozás előnyeit. Hiszek a személyre szabott, egész életen át jól tartható étkezési minta és életmód kialakításában, amelyben szívesen nyújtok segítséget.
Tanácsadásaim során profi és hobbi szintű sporttáplálkozással, túlsúly kezelésével, illetve inzulinrezisztenciával és cukorbetegséggel küzdőkkel is foglalkozom.
Nem csak a gluténmentesen étkezők kedvence lehet az alábbi sütemény, melynek receptjét Fülöp Lili, a Budai Allergiaközpont dietetikusa osztotta meg velünk. A kezdő konyhatündérek által is könnyen elkészíthető körtés-diós finomság, laktóz- és cukormentes diéta esetén is fogyasztható.
A koronavírus-fertőzéssel és oltással kapcsolatban sok kérdés felmerül bennünk allergiásként. Dr. Balogh Katalin allergológussal, a Budai Allergiaközpont főorvosával ezeket segítünk tisztázni.
Ég a gyomrom – mondjuk, ha a has felső részén kellemetlen érzést tapasztalunk. Ezt gyakran kíséri savas ízérzés a szájban, émelygés és puffadás. A jellegzetes panaszok mellett azonban a reflux betegség furcsa tüneteket is produkálhat, ezekről dr. Sárdi Krisztina gasztroenterológus, a Budai Allergiaközpont orvosa beszélt.